Pasjonuję się zdrowym odżywianiem od zawsze, chcąc poznać głębiej tę tematykę ukończyłam Krakowską Wyższą Szkołę Promocji zdrowia, gdzie uzyskałam dyplom dietetyka. Jestem też absolwentką Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach na Wydziale Matematyki, Fizyki i Chemii. Wykształcenie chemiczne pozwoliło mi lepiej zrozumieć genezę wpływu składników pożywienia na organizm człowieka.
Jako wieloletni pedagog widzę, że sposób w jaki się odżywiamy, to co jemy i w jakich ilościach ma bezpośredni wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Ma to szczególne znaczenie wśród małych dzieci. Jestem mamą i wiem jak ważne jest wprowadzanie dobrych i zdrowych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat. To baza na przyszłość dla naszych dzieci, gdyż pozwoli uchronić je przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Uważam, że zmiana nawyków żywieniowych jest możliwa w każdym wieku, a nowe sposoby komponowania posiłków poprawiają jakość życia na poziomie fizycznym, zdrowotnym i psychicznym.
Moja praca ukierunkowana jest na dietetykę kliniczną, zajmuję się pacjentami zmagającymi się z przewlekłymi chorobami metabolicznymi: nadwaga, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, choroby o podłożu autoimmunologicznym takimi jak choroby tarczycy, reumatoidalne zapalenie stawów oraz choroby układu pokarmowego, alergie i nietolerancje pokarmowe, żywienie sportowców, żywienie kobiet w ciąży oraz dzieci. Stale aktualizuję i wzbogacam swoją wiedzę w warsztatach, szkoleniach i konferencjach żywieniowych.
Najistotniejszym obszarem mojej pracy jest ewolucja odżywiania się pacjenta i naturalne leczenie wykorzystujące siłę zawartą w nieprzetworzonych produktach. Pojawienie się wielu chorób jest bezpośrednio powiązane ze sposobem odżywiania, natomiast terapeutyczna interwencja żywieniowa może powstrzymać niektóre schorzenia. Podchodzę do każdego pacjenta holistycznie, staram się mieć zawsze na uwadze wszystkie czynniki mogące mieć wpływ na stan zdrowia.